>
  1 min. čitanja

Cijene lete u nebo - građani su nezadovoljni situacijom na ribarnicama:"Oslića sam platila 5 eura!"

Cijene lete u nebo - građani su nezadovoljni situacijom na ribarnicama:"Oslića sam platila 5 eura!"
Foto: Screenshot/YouTube

Danas.hr piše kako se uz miris svježe ribe na hrvatskim ribarnicama ovih dana može namirisati i nezadovoljstvo cijenama.

Najbrže odu najjeftinije ribe. Broj jedan su srdele kojih zbog punog mjeseca trenutačno nema, no u petak bi ih ipak trebalo biti i tada će cijena za kilogram iznositi četiri eura. Pristupačnima se mogu nazvati i oslić, koji se može pronaći za pet eura te trlja za sedam eura.

Orada i brancin su kao i prošle godine 12 eura. Od slatkovodnih riba najpopularniji su šaran i pastrva s cijenom od oko osam eura po kilogramu. Poskupile su skupe ribe kao škarpina, škampi veliki, i to za oko 10 %.

Unatoč nikad skupljoj košarici, ako u njoj nema ribe, za mnoge je isto kao da nema ni Uskrsa pa se od tradicije ne odustaje

Prava navala na ribarnice vjerojatno kreće od sutra, kada će kao i obično vjerojatno "planuti" bakalar, iako je u našoj tradiciji još mnogo ukusne sušene ribe i tu tehniku svakako treba sačuvati od zaborava!

J.T.

KAKO SE SUŠI RIBA? Sušeni morski pas – Otkrivamo starinski recept | | Morski HR
Do pojave hladnjaka, sasvim uobičajena slika Dalmacije, a posebno otoka bile su sušene tabinje (jadranski ekvivalent norveškom bakalaru), hobotnice ili pak morska divljač. Što zbog žilavosti, što
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.