>
Ovo je vrlo jednostavan recept, a ukusno jelo koje možete prirediti u svakom trenutku.
Upržite na maslinovom ulju kapulu izrezanu na male kockice, kada postane staklasta, ubacite isjeckani češnjak i peršin.
Dodajte oguljene i isjeckane rajčice a nakon 5 minuta, očišćene repove od kozica, začinite po želji soli i paprom.
Podlijte bijelim vinom i kuhajte dok vino ne ishlapi. Dodajte riblji temeljac i ostavite neka se kuha na laganoj vatri desetak minuta.
Kad se zgusne umak dodajte prokuhanu i ocijeđenu tjesteninu, promiješajte i neka se sve zajedno kuha dvije do tri minute.
Pri serviranju dodajte ribani parmezan i sitno sjeckani peršin. Kozice pripremam te serviram i na druge načine, sa pikantnim sirevima, raznim umacima, tikvicama, blitvom, ao što vidite na priloženim fotografijama.
Uživajte u dobrim i jednostavnim jelima.
Marijan Zujić
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev