>
Poduzetnici iz cijele Hrvatske okupili su se u Makarskoj na panel druženju „Lokale u kale“ koje Grad Makarska organizira s ciljem predstavljanja uspješnih lokalnih i autentičnih priča, javlja Dalmacija danas.
Svaki novi uspjeh treba inspiraciju pa su inspirativne priče o vinu iz slavonskog Kaptola, pivu iz Šibenika i makarskoj kombuchi s publikom su podijelili Filip Plavičić, Zagorac sa makarskom adresom Hrvoje Belančić te Barbara Ljevar iz jedne uspješne vinarije.
Drugi panel pod nazivom „Panel doživljaja“ okupio je poduzetnike koji su autentičnom ponudom ili zanimljivim outdoor aktivnostima kreirali dodanu vrijednost za grad: Ivanu Mrduljaš, Mladena Hanzira, Josipa Lukačevića i Petru Kvesić.
Treći panel bio je posvećen dalmatinskoj kuhinji i autentičnoj gastronomskoj ponudi. Lorenzo Ujević, vlasnik poznate šibenske konobe, govorio je o meniju koji je rezultat suradnje s lokalnim OPG-ovcima, Makaranin Mario Tomaš, vlasnik konobe koja je poznata po tradiciji makarskih marendina pojanio je zašto ne radi ponedjeljkom, a Jolanda Vitaljić, chefica koja kuha i piše, ima vlastiti brend i trgovine u Splitu i na Visu, o ljubavi prema Mediteranu i Dalmaciji. Svi su se složili kako se, unatoč muci, trud isplati te da je budućnost u malim obiteljskim restoranima koji nude lokalno i autentično.
J.T.
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev