>
RIJEKA - Na početku manifestacije Dani hrvatskog pršuta u Rijeci odabran je najbolji pršut koji ove godine dolazi iz Dalmacije. Osim iz tog dijela zemlje za titulu najboljeg natjecali su se i certificirani pršuti s otoka Krka, iz Drniša te Istre.
Najbolji hrvatski pršuti moći će se kušati, a i kupiti na riječkom Korzu u subotu od 8 do 15 sati.
A vlasnik titule najboljeg pršuta otkrio je što je potrebno za slasnu deliciju.
- Dobra sirovina, puno rada i poznavanje posla. Ja se ovim bavim 26-27 godina tako da sam dobro "ispekao" zanat - otkrio je Vlado Prančić, šampion 9. Dana hrvatskog pršuta.
Inflacija neće zaobići ni pršute koji će poskupjeti.
- Nalazimo se već dvije godine u intenzivnom inflacijskom ciklusu tako da će neminovno doći do rasta cijena naših proizvoda na policama. To je uzrokovano rastom cijena same sirovine, ali i svih ostalih troškova, od energije, rada, rasta kamata tako da će definitivno doći i do poskupljenja samih pršuta - istaknuo je Darko Markotić, predsjednik Klastera hrvatskog pršuta, piše HRT.
A.B.
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev