>
Svi polako nabavljaju namirnice za blagdanski stol. Na štandovima na tržnici u Rijeci ima svega - od voća i povrća, mesa do plave i bijele ribe. Cijene visoke, a kupaca nažalost, sve manje. A oni koji kupuju to čine "na kapaljku".
Nema čega nema! Od agruma, raznog domaćeg i stranog voća, povrća - do prvoklasne ribe na gradskoj ribarnici. Ponuda za čistu peticu, no cijene nisu baš bajne.
Na gradskoj tržnici uvijek ista priča - prodavači tvrde da nisu dizali cijene, dok kupci tvrde kako cijene nisu nikada bile više! Svima ostaje za izabrati - hoće li kupiti domaće proizvode ovdje nešto skuplje ili jeftinije uvozne u trgovačkim centrima.
I zato nema velike gužve među štandovima.
Skupo i preskupo! Ovo nije za žive ljude, nisu nam primanja da možemo ovo zadovoljiti. Grozne, strašne, moja mirovina je takva da sve više ne mogu izaći, samo se neke od izjava građana.
- Cijene su takve kakve jesu. Ima i plave ribe, normalne cijene 3, 4 eura, za srdelu tako i inćun, oslića od 8, 10, 13 eura, divlje ribe od 20, 30, 40, ovisno o kojoj se ribi radi, škampa ima, uglavnom ribe ima - rekla je za Regionalni Dnevnik prodavačica Irena.
Za kilogram škampa izdvojiti treba između 25 i 50 eura, ovisno o veličini. Ni cijene mesa, ne obećavaju.
- Cijene jesu išle nešto gore, robe će biti i za blagdane svatko uštedi pa ako nema cijele godine, za blagdane ima! Kolika će biti cijena odojka? Za sada je devet i pol, a hoće li ostati ovisi o cijenama žive stoke - zaključuje mesar Božo Smrekar.
Čini se kako su pred nama skupi blagdani. Uz bor i blagdanski stol za božićne i novogodišnje blagdane, nešto kolača i pića - trebat će izdvojiti pravo malo bogatstvo. Samo je pitanje, koliko će si Hrvata to moći priuštiti.
A.B.
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev