>
PAG - Srednja škola Bartula Kašića iz Paga osvojila je prestižnu nagradu Ministarstva turizma i sporta zahvaljujući uspješnoj provedbi projekta „Pag na meniju, 2. faza“.
Ovaj projekt, u suradnji s Školom primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra, nagrađen je kao jedan od tri najbolja strukovna projekta u 2023. godini. Projektom se želi promovirati tradicionalna gastronomija otoka Paga kojom se učenici i nastavnici Srednje škole Bartula Kašića Pag bave od 2007. godine kako bi bila više zastupljena u gastronomskoj i enološkoj ponudi ugostiteljskih objekata na otoku Pagu te prepoznata od posjetitelja otoka.
U prvoj je fazi, 2019. godine, izrađen pravilnik za dobivanje certifikata „Pag na meniju. Tradicionalna kuhinja otoka Paga“ i do danas tu oznaku nosi trinaest renomiranih ugostiteljskih objekata na otoku Pagu.
U sklopu druge faze projekta, učenici i njihovi mentori kreirali su niz promotivnih materijala, uključujući web stranicu projekta, promotivni video te pregače, kravate i majice s logom projekta. Ovaj uspjeh rezultat je višemjesečnog rada, a projekt nosi širu misiju jačanja kompetencija učenika kroz praktično učenje, timski rad i suradnju s lokalnim poduzećima i turističkim sektorom.
Oznaku „Pag na meniju“ danas nosi trinaest renomiranih ugostiteljskih objekata na otoku Pagu, gdje posjetitelji mogu uživati u autentičnim jelima ovog kraja.
D.G.
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev