>
  3 min. čitanja

POHOVANI KRAKOVI OD HOBOTNICE Recepti dubrovačkog primorja

POHOVANI KRAKOVI OD HOBOTNICE Recepti dubrovačkog primorja
Foto: Katija Puljizević

Moram priznati da mi je hobotnica jedna od dražih glavonošaca. Možete je spravjati na razne načine. Dok je najpopularnija ričeta ona na salatu, nimalo mrska mi nije ni pohovana .

Dakako, neki je vole i pod pekom s patatama, netko s gradela, no sve je stvar ukusa i vremena kojim raspolažete.

Danas vam pišem ričetu pohovanih krakova hobotnice.

Foto: Katija Guljelmović

Frešku hobotnicu (cca 4 kila) je dovoljno staviti samo jedan dan u zamrzivač da je prožme niska temperatura te  da se lakše i brze skuha.

U teći u kojoj je kuhate potrebno je dodati 1 ožicu maslinovog ulja i 1 ožicu cukara.

Foto: Katija Guljelmović

Vode nadoliti tek 1 času da poplima jer će sama od sebe pustiti svoj sok.

Kuhanu hobotnicu ohladiti, odvojiti i izrezati joj krakove.

Uvaljati ih prvo u muku (brašno), pa u bačeno (zamućeno) jaje (3 kom) a naposlijetku u mrvice.

Foto: Katija Guljelmović

Prigat na vrućem maslinovom ulju, prigano posoliti.

Služi se sa salatom od lešo patata (krompira) skuhanim u kori, začinjenom s kapulom, kaparama, maslinovim uljem, ostom, soli i paprom.

U slast !

Foto: Katija Guljelmović

Katija Guljelmović

PROČITAJTE JOŠ:

Hobotnica na salatu u košarici od sira | | Morski HR
Hobotnica (Octopus vulgaris) je mekušac iz porodice glavonožaca. Ima 8 krakova s kojima može dostići dužinu i do čak 3 metra. U gastronomskom smislu vrlo je zahvalna. Mnoštvo različitih recepata iz
RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Hobotnica na brodet | | Morski HR
Dok se prije trideset, i više godina, hobotnica se uopće nije nudila u restoranima. Imali smo je priliku puno češće imati za obiteljske objede. Moj otac, koji je ribar cijeli život, kaže da je u
Jednostavni domaći recepti: Hobotnica ispod peke i hobotnica na salatu | | Morski HR
Nekada je bila smatrana hranom za sirotinju, dok je danas sve skuplja delikatesa. Postoje razni načini pripreme hobotnice a tri su najčešća načina: ispod peke, na salatu i na gulaš. Najčešće se
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.