>
Ako bi mogla birati što mi je draže, škampi ili kozice, jednostavno se ne bi mogla odlučiti.
Ono što im je također zajedničko – je dobra dalmatinska ričeta s čašom Pošipa! Ljepota dalmatinske kuhinje leži upravo u jednostavnosti.
Bilo da ih Pošipom zalijete ili ih začinite, nećete pogriješiti !
1 kg kozica
1 luk
1 dcl maslinovog ulja
1 čaša bijelog vina
Ožičica konzerve
Česan
Petrusin
2 ožice krušnih mrvica
Sol i papar
U široku posudu ulijte maslinovo ulje, na kojem blago zapržite sitno sjeckani luk.
Dodate konzervu i nakon minute, stavite očišćene kozice i lagano ih okrećete dok se činu.
Zalijete vinom, posolite i poparite.
Pospite sitno rezanim česnom i petrusinom i krušnim mrvicama.
Lagano protresite posudu i kuhajte 15 minuta.
Ako vam je šug gust, razblažite ga s ribljim temeljcem ili vodom.
U slast !
Katija Guljelmović
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev