>
Jeftina riba nikad nije bila bolja, napravite paštetu, spojite je s tjesteninom ili ubacite u pećnicu.
S krajem svibnja i prvim danom lipnja završila je jednomjesečna obustava ribolova srdele i inćuna okružujućim mrežama plivaricama. Kako piše Glas Istre, ovaj termin obustave ribolova uveden je kao zaštita inćuna u vrijeme njegova mriještenja.
Prvi lovostaj na sitnu plavu ribu trajao je od 25. prosinca prošle do 28. veljače ove godine, kada se mrijestila srdela. Bilo kako bilo, ljubitelji plodova mora zaželjeli su se plave ribe koja je i cjenovno najprihvatljivija, a mogla bi biti i jeftinija. Ribari je na veliko prodaju po pet kuna, a na ribarnicama dostiže 20, a one veće i do 30 kuna za kilogram.
S obzirom na to da je plava riba ponovno dostupna u ribarnicama, dobro je prisjetiti se naših provjerenih recepata koje možete isprobati već danas. Niže smo odabrali nekoliko najukusnijih jela od srdela, pa… dobar tek!
D.G.
PROČITAJTE JOŠ:
RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Frigane srdele (ili druga sitna riba) s marinadom
Pohane i frigane srdele
RIBLJA PRIČA Brudet od srdela
RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Sarđele na primorski način
ŽELINA KUŽINA Divlja srdela pohana u pašteli
SRDELA – 7 plus još koji razlog zašto od sve ribe izabrati najjeftiniju
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev