>
Početak je rezerviran za 26. travnja u točno 11 sati u ogradici u novaljskim Škuncinim stanima.
Tom prilikom ispričat će se priča o MarsOvcama, a s vrhunskim ugostiteljima u 12 sati, točno u podne, ponudit će se pravi „novaljski ubed“, spravljen od janjetine s bižima, koptrlice, utrobice i tripica. Jela su to s originalnim kuharskim potpisom, pripravljena po autohtonoj, tradicionalnoj recepturi, na način kako su se nekada pripremala. Sada su ponovno pred nama, odoljela svim proteklim vremenima i čekaju neke nove istinske gurmane.
Dobro došli ste i na večernji dio gastro programa MarsOvce, planiran za javnost istog dana, na Trgu Bazilike, s početkom u 19 sati. Ljubitelji autohtone kuhinje moći će degustirati jela koja će pripremati čak 12 poznatih restorana s područja grada Novalje.
Na svakom stolu bit će predstavljena Bljac i Mljac jela, sva nadasve fina, pa ako ste u prilici ne propustite ovu gastro dogodovštinu!
J.T.
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev